Tőzsdei kereskedés hibái

A tőzsdei kereskedés olyan, mint az autóvezetés. (ez a kedvenc példám) Amikor elkezdesz vezetni, még bátor és lendületes vagy. Elköveted az első hibád és egyből jobban figyelsz. Tovább vezetsz és rutinosabb leszel. Apróbb hibák mindig lesznek, viszont minden egyes megtett kilométer után tapasztaltabb és jobb vezetővé válsz, viszont sosem szabad elfelejteni, hogy az autóvezetésben mindig vannak veszélyek, ezért minden pillanatban észnél kell lenni.
Ez a rövid hasonlat azért lesz fontos, mert a tőzsdei kereskedés sem egyszerű. Sok olyan hibát követnek el a kereskedők, amelyek utólag átgondolva elkerülhetőek lettek volna, viszont előzetesen erre senki nem hívta fel a figyelmüket. Néhány gondolatban most ezeket a hibákat foglalom össze:

Megfelelő tudás hiánya – Ez könnyen orvosolható, hiszen tanulható a kereskedés.

Akiket oktatok náluk az elméleti tudás után jön a gyakorlati rész. Biztosítok egy táblázatot, ahol dokumentálni lehet a kereskedéseket különböző információk alapján. Az esetek többsége azt mutatja, hogy a kezdeti gyenge találati arány folyamatosan fejlődik.

 

Túlbonyolítod – Le kell egyszerűsíteni a gondolatokat és józan paraszti ésszel kell gondolkodni. 

Ennél a pontnál az a legfontosabb, hogy a döntéshozatalt tisztítsd meg. Inkább figyelj néhány információra, de azokat tudd gyorsan és jól értelmezni, mint hogy legyen 100 jelzésed, amelyeket lassan és alacsony színvonalon tudsz csak hasznosítani.

tőzsdei kereskedés hiba

Túl sok indikátort használsz. A tőzsdei kereskedés nem az indikátorokról szól

Egyszer kipróbáltam 8 indikátor együttes használatát. 3 napot vártam a nyitásra és nem jött. Elvesztegetett idő. Láttam olyan chartot is már, ahol a grafikon nem is látszódott… Az indikátorokat használd megerősítésként.

Nem vagy fegyelmezett – Nyitogatsz össze vissza, mert rulettezni van kedved. El kell dönteni, hogy akarsz-e pénzt keresni.

Erre legegyszerűbb példa, ami ha már megtörtént fogod érteni, ha nem, akkor ne próbáld ki. Ha leülsz alkoholtól befolyásolt állapotban kereskedni, akkor a döntéseidet magas kockázati szint mellett, a racionalitást nélkülözve fogod meghozni, ami sok jót nem fog eredményezni.

Mohó vagy – Leülsz kereskedni. Keresel egy óra alatt 50$ és egyből kombinálsz, hogy az 8 óra alatt 400$.

Ne kombinálj, ne legyél mohó. Amikor a gyors haszon megszerzése motivál, akkor szinte biztos a veszteség. Hidd el, tudom.

Azt gondolod, hogy az első nap milliomos leszel. – Nem leszel.

Én sem lettem.

Remélem mindenkinek segíteni fog ez a pár gondolat abban, hogy legalább néhányat ne kövess el ezekből a hibákból.