eToro

Az eToro az iparág egyik különleges szereplője, ugyanis olyan kereskedési lehetőségek érhetőek el náluk, amelyek csak kevés más szabályozott brókernél. A kereskedőnek van lehetősége saját magának kereskedni, tud más kereskedőket másolni, arányosan a tőkéjével. Emellett próbálják megcélozni az igazán nagy befektetőket azzal, hogy van lehetőség náluk az úgynevezett “Copy Funds”-ba fektetni. Ennek az a lényege, hogy kereskedői csoportok kereskedéseit tudja másolni. Itt a kockázat jobban meg van osztva, mint abban az esetben, ha magadnak válogatod a kereskedőket.  Kezdésnek nézzük meg a szabályozás részt, ami nagyon fontossá vált az iparágban:

etoro

Az eToro szabályozása

2 oldalról is rendben van.  Egyrészt a Ciprusi Tőzsdefelügyeletnél (CySec) megvan az engedélyük ennek a száma 109/10 . Jelenleg az Unión belül talán a legfontosabb tőzsdefelügyeleti szervvé vált. Másik oldal az Angol Tőzsdefelügyelet (FCA), amelynek a száma 583263.
Kevés olyan cég van, amely mind a két engedéllyel rendelkezik. Alapvetően csak a CySec regisztráció is elég lenne, mert önmagában a plusz regisztráció nem számít nagyobb biztonságot a kereskedőnek.

Jöjjön a saját kereskedés az eToro platformján.

Ebben a témakörben mindig a kereskedési élmény a lényeges, amely egyébként rendben van náluk. A platform használható és a teszt alatt nem tapasztaltunk rendellenességet, lassulást, amely sok esetben rendkívül idegesítő lehet. Persze azért az legyen a fejünkben, hogy a technika az technika. Bármilyen online oldalon lehetnek karbantartások.
Összességben vannak lehetőségek a kereskedési felületen bőven.

etoro

Közösségi kereskedés az eToro oldalán

Ez a legizgalmasabb funkció a eToro brókernél. Ez leginkább azoknak tökéletes, akik nem akarják saját maguknak nyomkodni a kereskedést, hanem inkább idő hatékonyan egy másolós megoldással akarja megoldani a tőzsdei befektetést. Megvan erre a lehetőség, ráadásul egész sok statisztika van a kereskedőkről.

Először is mindegyik kereskedőnél van egy rövid bemutatkozás, ahol leírja mennyi ideje kereskedik és hogy mennyivel javasolja a másolását. Meg lehet nézni egy szűrő segítségével, hogy mekkora hozamokat ért el különböző időtávokon. Megnézheted az elmúlt hónap, vagy akár az elmúlt 5 év statisztikáját.
Bele lehet nézni az éppen aktuális portfóliójába. Így látod azt is, hogy mivel kereskedik. Van mindegyik kereskedőnek egy Risk besorolása is, amely azt mutatja meg, hogy mennyire konzervatív, vagy éppen spekulatív az illető. Ezeken felül is el lehet tölteni az időt a kereskedők analizálásával, viszont a számok beszélnek. Ki ne akarna egy sikeres kereskedőt másolni kezdőként?

Összességben az eToro egy az iparágban egy erős szereplő, viszont van náluk jobb, én azt gondolom.