Befektetési alapok eBook

Jelentkezés

Egy kisbefektetőnek a klasszikus tőzsdei kereskedés mellett más módon is lehetősége van gyarapítani a vagyonát az árfolyamok mozgásának segítségével. Ezek a befektetési alapok. Magyarországon egyelőre kevésbé ismert, kevesen használják, viszont a nyugati, vagy éppen az amerikai példákból kiindulva robbanásszerű növekedés is elképzelhető.

A befektetési alapok olyan megtakarítási formák, amelyekben más befektetőkkel közösen tudsz pénzt elhelyezni. Az ilyen alapokban összegyűlt pénzt komoly szakemberek menedzselik. Ennek a befektetési formának köszönhetően olyan eszközökbe lehet befektetni, amelybe kisbefektetőként nem nyílik lehetőség.

A befektetési alapok kockázat szerint is be vannak sorolva. Az egyes a minimális kockázat, a 7-es pedig a legkockázatosabb, ami még mindig nincs egy egyszerű részvény vásárlás kockázati szintjén. Ráadásul vannak olyan lehetőségek, ahol az ügyfél saját maga tudja eldönteni, hogy melyik alapba fekteti be a pénzét.

befektetési alapok

Ez úgy működik, hogy befektetési jegyet vásárol a befektető az adott alapban. A befektetési alapok legfontosabb információi fel vannak tüntetve a leírásában. Mindig megadnak egy ajánlott befektetési időt, látható az elmúlt évek elért átlagos hozama illetve egy leírás az adott alapról. A múltbeli sikerek nem garantálják a jövőbeli sikereket.

Amiben én nem hiszek, az a nagyon magas hozammal kecsegtető, feltörekvő piacokba fektető befektetési alapok. A földtől elrugaszkodott hozamok mindig nagyobb kockázattal is járnak.

Több olyan érv is van, ami miatt rendkívül népszerűek a befektetési alapok. Összefoglalom néhány gondolatban:

1) A befektetési alapok profi szakemberek által vannak kezelve
2) Egy összegű befektetések mellett, havi befizetéses konstrukciók vannak, tehát nem kell egy összegben milliókat befizetni
3) A tipikus értékpapírszámla mellett lehetőség van biztosítási jogi környezetben is megtakarítani, ami miatt 10 év után adómentes és nem inkasszálható
4) Saját magad dönthetsz, hogy melyik alapot választod és bármikor ki is szállhatsz belőle, vagy cserélhetsz másikra
5) Nyitott befektetési alap kínálat: Nemzetközileg elismert vagyonkezelők befektetési kínálatába van lehetőség befektetni.
6) Az alapkezelőnek is az az érdeke, hogy jól teljesítsen a befektetés.
7) Vannak elérhető likvid konstrukciók, ahol rugalmasan pénzhez juthatsz a futamidő lejárata előtt.
8) Kényelmes, mert nem kell hozzá extra időráfordítás
9) Nem szükséges hozzá befektetési szakértelem.
10) Kedvezményezett megadásával egyszerűen örökíthető

Hosszú távban érdemes gondolkozni, ha valaki ilyen befektetési formát választ. Ha megnézzük a részvénypiacot, akkor nehéz olyan részvényt találni, amely a 10 évvel ezelőtti értékéhez képest alacsonyabb árfolyamszinten áll.

Szívesen segítek jobban átlátni ezt a fajta megtakarítási/befektetési irányt. Jelentkezz és ingyenesen, kötelezettségektől mentesen átbeszéljük a kérdéseidet.


Az jelentkezés sikeresen elküldve

Sajnos valami hiba történt, próbálja meg újra

Feldolgozás alatt...